Procés històric

2003: Movilització ciutadana. S’inicia la sol·licitut popular per a la construció de l’Institut al barri de Cappont. Es dur a terme movilitacions ciutadanes, entre d’altres comença la campanya de treure les motxiles als balcons amb molt d’éxit.

Abril 2007: Movilització ciutadana. Recollida de signaturas i presentació a l’Ayuntament de Lleida

Març 2009: L’Ajuntament de Lleida aprova la cessió el solar per la construcció del centre d’ensenyament secundari.

Juny 2009: Movilització ciutadana. Manifestació amb mes de 300 persones al solar on es demana la construcció.

Febrer 2010: Parlament de Catalunya. El grup Convergencia i unió demana la construcció d’un institut d’educació secundària al barri de Cappont. No se aprova. Veure video.

Abril 2011: Parlament de Catalunya. El grup parlamentari del Partit Popular de Catalunya proposa l’inici d’obres de la construcció de l’institut de Cappont. Aprovació per unanimitat. Veure video

Juliol 2015: Movilització ciutadana. Èxit rotund de participació a l’acte de colocació de la simbòlica primera pedra.

Març 2016:  El Ple de la Paeria aprova una moció instant el Govern la construcció de l’institut d’ensenyament secundari al barri.

Abril 2016: Parlament de Catalunya. El parlamentari lleidatà Jorge Soler del grup Ciutadans va registrar la proposta de resolución Resolució 192/Xl on demanava construir l’institut de Cappont i el de Balàfia, i redistribuir els centres docents actuals amb l’idea de descentralitzar els tres instituts que hi ha ara al Campus Escolar (Gili, Marius i Joan Oró) i trasl.ladar un a Cappont.

Febrer de 2017: Parlament de Catalunya. El grup Ciutadans inclou el punt 40 en una resolució que deia que calia donar compliment a la Resolució 192/Xl en relació amb la construcció de l’institut de Cappont.

Març de 2017: Parlament de Catalunya. S’aprova la moció que inclou al punt 40 el presupost destinat a la construcció de l’institut de Cappont.

Setembre 2017: Movilització ciutadana. Creació de una plataforma per reivindicar l’construcció de l’institut.

Octubre 2017: Movilització ciutadana. Creació de una recollida de signaturas a change.org